Spelet som spelare har väntat på i fyra år

Hytale är ett open world sandbox spel. Det utvecklas av Hypixel Studios med Riot Games som moderföretag. Spelet har utvecklats sedan april 2015 och planeras att lanseras 2023 om inte senare. Men Hytale är inte som vilket spel som helst. Utan Hytale är ett unikt spel, med en community som har sånt tålamod och har så mycket kärlek för ett spel som inte ens har kommit ut. Och med tanke med att Hypixel Studios nästan konstant håller kontakt med fansen, så känns Hytale som en enda stor familj.
Allt började med att Simon Collins-Laflamme och hans gode vän Philippe Touchette hade en Minecraft server vid namn Hypixel där de la upp sina egna världar så andra kunde kolla och utforska dem. Servern utvecklades mer och mer, och fick samtidigt fler spelare. Efter ett tag så la de upp ett nytt minigame på servern, nämligen Skywars. Det blev så populärt så att skaparna och många andra som var anställda kunde försörja sig på servern. Än idag så är Hypixel en av de största Minecraft servrarna som funnits.
Det första tecknet på Hytale är troligen på Hypixel-servern. Från december 2013 och Juli 2014 så kunde man få testa “deras egna framtida spel” innan det var klart om man köpte en MVP+ rank. Hypixels planer att göra ett spel satte mer fart då Mojang, skaparna av Minecraft ändrade reglerna på hur man tjänar pengar på servrar. Detta gjorde att Hypixel tappade 85% i sin omsättning och de insåg att de inte hade full kontroll över sitt projekt. Deras server var också begränsad till hur Minecraft fungerade. De kunde exempelvis inte göra vissa minigames som de ville eller så komplicerade som de ville. De ville göra ett spel med en egen spelmotor som passade olika utvecklare. Utvecklingen startade som sagt april 2015 och fortsätter än idag. 
13 december 2018 så var trailern för Hytale ute på Youtube. Den genererade sjuk förväntan för spelet och fick flera miljoner visningar direkt och ligger idag på över 58 miljoner visningar. Flera kända youtubers pratade om det och spelet fick väldigt mycket uppmärksamhet. Vissa påstod att det var “Minecraft 2” eller en “Minecraftklon”. Medans vissa andra påstod att det var mycket mer komplext och avancerat och att det bara var den block-aktiga grafiken som var lik. Hur som helst, var alla med om att Hytale hade stor potential och många var ivriga att få spela det. Strax innan trailern skapades även företaget Hypixel Studios och skulle vara företaget som utvecklade Hytale, dock så blev det inte mycket ändringar i utvecklingen på grund av detta. Hypixel Studios blev senare uppköpta av Riot Games, ett väldigt stort spelföretag som utvecklat ett av de mest kända spelen någonsin, League of Legends (2009). De köpte Hypixel Studios i April 2020, och detta gör att spelet utvecklas snabbare på grund av större resurser och anställda som Riot Games kan ge dem.
Hypixel Studios gjorde även något väldigt speciellt. De höll kontakt med sina fans som ingen spel gjort förut. De la regelbundet upp så kallade “blog posts” vilket gav uppdateringar om hur utvecklingen av spelet gick och fick feedback från fansen. Men det blir ibland att kommunikation mellan fansen och Hytale blir helt tyst och då möts detta av spekulationer, ilska och mycket annat. En sådan här “depression” som fansen kallar det hände nyligen men slutade sån tur var på grund av att teamet sa att de kommer börja lägga upp blog posts igen och kommunicera bättre. Många började då spekulera att det börjar bli som med Cube World (2013). Ett spel där kommunikation var bra och regelbunden, men till slut blev mindre och mindre till punkten när det inte var någon kommunikation alls. Spelet blev inte det bästa. Andra trodde även att Hypixel Studios försökte få Hytale så perfekt som möjligt, och att det var på grund av detta att utvecklingen tar så lång tid. Hypixel Studios tog upp detta i deras senaste blog post och sa då att de vet att inte allt blir perfekt, men eftersom de började utvecklingen 2015 så har de blivit mycket bättre på att göra spel än var de var först och detta gör då att de gör om mycket och liknande. 
Så, Hypixel Studios fortsätter att utveckla Hytale med ett kärleksfullt och tålmodigt community bakom sig som enligt dem kan bli ett av de bästa spelen någonsin.
(FL-Net)
 

Läs mer här

Previous Post
Next Post