Våra bästa tips när du ska inreda ett kontor

Att inreda ett kontor kan vara en svår uppgift. Oavsett om du hyr ett stort kontor, en liten kontorsenhet eller flera små kontor i ett företagscenter är det svårt att möblera. Du kan ställa dig själv följande frågor: Var står skrivbordet? Eller det där skåpet som du verkligen behöver, var ska du ställa det? Det är därför vi har sammanställt denna artikel. Här kommer du att hitta våra bästa tips när det gäller att inreda ett kontor!

Skapa mer utrymme med hjälp av dagsljus

Vår kreativitet begränsas om det inte finns tillräckligt med dagsljus på kontoret. Brist på dagsljus tröttar ut dig snabbare, vilket försämrar koncentrationen. Genom att utnyttja dagsljuset i stor utsträckning skapar du optiskt sett mer utrymme på kontoret.

Om du har små fönster är det viktigt att inte placera växter eller hänga upp fönsterdekorationer framför dem. Om du ställer något framför fönstret tar du bara bort dagsljuset. Placera skrivbordet på kontoret så att det vetter utåt eller mot ett öppet rum. Ditt kontor kommer genast att kännas rymligare. 

Att välja rätt kontorsmöbler

Ju fler kontorsmöbler och accessoarer du har i lokalen, desto mer trångt och mindre ser rummet ut. Vill du skapa mer utrymme på ditt kontor? Välj sedan ett stort vitt skrivbord eller ett snyggt skrivbord i trä för att skapa mer utrymme visuellt. Kontrollera först om skrivbordet passar in i ditt kontor. Se också till att din arbetsplats är hållbar och ergonomisk. 

Stora fönster skapar mer utrymme.

Numera används allt fler glasväggar i modern kontorsdesign. Även om en sådan glasvägg kan minska integriteten, får den kontoret att se större ut. Med glasväggar är du involverad i rummet bredvid dig. Genom att placera glasväggar i stället för stängda väggar kommer mer ljus in i rummet. Detta skapar större öppenhet.

Om du är osäker, välj vitt!

Detta må vara stereotypiskt svenskt. Eller kanske till och med skandinaviskt. Men att välja vitt har flera fördelar när det kommer till kontor. Förvisso så kan det vara coolt och vågat att välja en tydlig färg till ens kontor. Men generellt sett, avråder vi ifrån det. Vårt tips är att välja ljusa färger, särskilt vitt! Det gör att kontoret ser större ut och ger det en fräschare look.

Vita toner reflekterar ljuset och ger ditt lilla kontor känslan av ett stort kontor. 

Vill du välja något annat än vitt? Välj då ljusgrått, ljusblått eller andra ljusa nyanser för att skapa mer utrymme. Vitt är kanske inte den första färgen man tänker på när man inreder sitt kontor. Men vita toner kan kombineras mycket bra med olika stilar. Om du har en designmöbel eller en skrivbordslampa i starka färger passar den perfekt till en vit bakgrund!

Effekten av god belysning

I Sverige har vi många mörka dagar då det är nödvändigt att ha lampor på. Vit belysning känns mer som dagsljus för oss människor. Välj därför inte en trevlig stämningslampa med varm belysning, utan välj vit belysning i taket. En taklampa sparar också utrymme på kontoret och får kontoret att se större ut!

Förvara allt kontorsmaterial i förvaringslådor

Från förvaringslådor till högskåp är båda smarta lösningar för att skapa mer förvaringsutrymme. Naturligtvis vill du inte att kontoret ska vara fullt av arbetsfiler och andra kontorsmaterial när kunderna kommer. Genom att välja förvaringslådor kan du förvara många saker och det tar mindre plats än ett stort arkivskåp.

Sammanfattande tips: Tänk på att kontoret ska vara ett kreativt utrymme!

Kontorets grundläggande funktion är att hysa anställda och ge dem ett utrymme där de kan utföra sitt arbete. Låter enkelt, eller hur? Men ska kontoret också vara snyggt eller är det inte nödvändigt? En inspirerande kontorsinredning ger trots allt mer kreativitet och produktivitet bland de anställda. Och även om du har ett litet kontor är det lätt att piffa upp det med hjälp av ett par accessoarer. Tänk på att skapa en stämning som tillåter er att brainstorma och hjälpa varandra för att komma vidare i arbetet. Tänk på kriminalserier där de exempelvis har en vägg där de kan brainstorma fritt kring vem mördaren kan vara!

Previous Post
Next Post